LEGiO-run steunt zieke kinderen

0
213

GROOTEGAST/GRONINGEN – De LEGiO-run is meer dan alleen een hardloopwedstrijd door de prachtige omgeving van Grootegast. De organisatie steunt ook goede doelen en schenkt een deel van het inschrijfgeld aan het Beatrix Kinderziekenhuis en de kinderafdeling van het Martiniziekenhuis, allebei in Groningen. Deze doelen mochten ook vorig jaar een leuk bedrag tegemoet zien van de LEGiO-run en hebben deze goed geïnvesteerd.

“Wij hebben er in het Martiniziekenhuis een piano van aangeschaft”, vertelt Sieneke Heikens. “De piano is vorig jaar geleverd door Da Capo (uit Nietap) en wordt inmiddels volop gebruikt door onze patiëntjes.” Eén van de verpleegkundigen is een goede pianist en neemt zieke kinderen regelmatig mee achter de piano voor een leuke les. “Ze leren soms een liedje spelen, maar er mag ook zelfstandig gespeeld worden op de piano”, aldus Sieneke. “Wij waren dus erg blij met de donatie van de LEGiO-run. De kinderen hebben er echt baat bij. We zijn dan ook verheugd met het feit dat we dit jaar een donatie tegemoet mogen zien.” Waar het geld dit keer aan besteed gaat worden weet Sieneke Heikens nog niet. “Daarover zijn we druk aan het brainstormen”, lacht ze. “Misschien dat we onze muziek/PC hoek een mooie facelift kunnen geven. Wat er nu staat is hopeloos verouderd en kan wel vernieuwing gebruiken. Al zijn er natuurlijk ook andere zaken die onze aandacht verdienen. We gaan straks vol in overleg met elkaar over een goede bestemming van het geschonken bedrag.” De piano is in ieder geval een succes. Tientallen kinderen maken gebruik van het instrument dat zorgt voor vrolijke noten in moeilijke tijden. “Daarom is het ook geweldig dat de LEGiO-run dit mogelijk maakt”, vindt Sieneke. “Zonder het bedrag van de LEGiO-run komen dit soort initiatieven gewoonweg niet van de grond.”

Ook in het Beatrix Kinderziekenhuis is het geschonken bedrag van vorig jaar goed terecht gekomen. “Wij hebben er een eigen Sinterklaas-televisieserie van gemaakt”, vertelt Barbara Baijens-Vrij. “Samen met van Straat tot Laan TV en UMCG TV zijn er vijf leuke afleveringen gemaakt die in de dagen voorafgaand aan het Sinterklaasbezoek in het ziekenhuis zijn uitgezonden. En dat UMCG breed, zodat ook bezoekende kinderen die niet ziek zijn mee konden kijken.” Leuke bijkomstigheid is dat één van de uitzendingen daadwerkelijk is opgenomen in het ziekenhuis met echte doctoren en verpleegkundigen in de cast. “Wat we dit jaar met de donatie gaan doen weten we nog niet”, geeft  Barbara toe. “Samen met de organisatie van de run gaan we kijken naar mooie initiatieven waar het aan besteed kan worden.”