Burgemeester feliciteert briljanten echtpaar

0
253

SURHUISTERVEEN – Burgemeester Gerben Gerbrandy bracht afgelopen week een bezoekje aan het briljanten echtpaar de Haan-van der Meer uit Surhuisterveen. Wiggele de Haan en Gaatske de Haan-van der Meer stapten 65 jaar geleden in het huwelijksbootje en vierden dat op gepaste wijze. De heer de Haan is geboren op 23 april 1931 en mevrouw van der Meer-de Haan op 14 november 1932. Het echtpaar heeft een zoon en een dochter, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. De heer de Haan heeft jaren gewerkt als veehouder in het bedrijf dat hij overnam van zijn vader. Als veehouder maakte hij van zijn hobby zijn werk. Mevrouw de Haan-van der Meer zorgde voor de kinderen en het huishouden. Na jaren op de Krúswei in Harkema te hebben gewoond is het echtpaar vorig jaar verhuisd naar Surhuisterveen. Het echtpaar leeft in goede gezondheid in een vrijstaande bungalow waar ze nog volledig voor zichzelf zorgen. Meneer heeft een eigen groentetuin en een paar kippen en mevrouw onderhoudt haar eigen bloementuin. De kinderen en (achter)kleinkinderen komen regelmatig op bezoek. Daar genieten ze volop van.