Mark van der Velde

0
432

Voorzitter Zuidhorner Amateur Toneel

ZUIDHORN – “Sinds drie jaar ben ik voorzitter van het Zuidhorner Amateur Toneel (ZAT). De prachtige club waar ik al sinds 1996 bij zit. Dat is overigens niet het begin van ZAT, de toneelclub bestaat al wel wat langer. Sinds 1984 om precies te zijn. Eigenlijk ben ik zo in de voorzittersrol gerold. Nu ben ik wel betrokken bij meerdere clubs en verenigingen, maar een bestuursfunctie is toch wat anders. Ik vind dat bestuursleden de club goed moeten kennen. Aangezien ik nu ruim twintig jaar bij ZAT betrokken ben durf ik wel te zeggen dat ik de club goed ken. Bovendien wordt ik flink gesteund door de overige bestuursleden. Het is dus hartstikke leuk om te doen en iedereen is er wel enthousiast over. Voorlopig blijf ik dus nog even zitten. Tenminste, zo lang als ze me willen hebben natuurlijk. Als voorzitter sta je aan het roer en probeer de vereniging van structuur te voorzien. Dat is zeker in deze periode, waarin we toewerken naar de jaarlijkse voorstelling van groot belang. Binnenkort spelen we een leuke klucht in Zalencentrum Balk. De klucht heet ‘Daar zit een luchtje aan’ en speelt zich af in een hotel. Het is een wirwar van gebeurtenissen die leiden tot hilarische taferelen. Het komt er eigenlijk op neer dat iedereen het zichzelf bijzonder moeilijk maakt door elkaar niet goed te begrijpen. De meeste doldwaze situaties hadden voorkomen kunnen worden. Maar goed, dan hadden we natuurlijk geen klucht meer gehad. Tevens worden de voorstellingen op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart opgesierd met leuke dingen daaromheen. Vrijdag kan men gebruik maken van het theaterdiner, waarvoor overigens wel bij Balk gereserveerd dient te worden en op zaterdag treedt Bert Solo op. Bert doet dat nu voor de derde keer en het bevalt beide partijen eigenlijk heel goed. We denken zo twee hele leuke avonden te kunnen bieden rondom onze klucht. Wat we volgend jaar dan gaan doen weten we nog niet, maar dat zal ook ongetwijfeld een klucht of een blijspel zijn. Dat is altijd zo geweest sinds ZAT is ontstaan vanuit een team van VV Zuidhorn. Bij een feestje van de voetbalclub moest iets leuks georganiseerd worden en dat is destijds een toneelstukje geworden. Dat is zo goed bevallen dat men ermee door is gegaan en nu dus nog altijd doet. Alleen nu niet meer alleen voor de voetbalclub, maar voor het hele dorp. Kaartjes voor 10 en 11 maart zijn op te halen bij delicatessenzaak ’t Kappertje in Zuidhorn of telefonisch te reserveren bij Carla Winkel via 06-46258819. Natuurlijk kan er meer informatie over het Zuidhorner Amateur Toneel ingewonnen worden op www.hetzat.nl. We hopen natuurlijk weer veel mensen te mogen verwelkomen tijdens de voorstellingen op 10 en 11 maart.”