Mooiste plekje: De kerk van Noordhorn

0
356

STREEK – Het verspreidingsgebied van de Streekkrant kent vele mooie plekjes. Van het prachtige Lauwersoog tot de uitgestrekte landschappen van Middag-Humsterland. Idyllische dorpskernen, recreatiemogelijkheden en historische gebouwen. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes van u, onze lezers. Tijdens ons jubileumjaar reserveren wij daarom deze plek in de krant voor uw favoriete plaatje. Stuur een foto met motivatie van 120-150 woorden naar destreekkrant@media-totaal.nl en deel uw mooiste plaatje met de andere lezers. Deze week: het mooiste plekje van Jack Mok.  

“De kerk van Noordhorn is een middeleeuwse zaalkerk, die staat aan het Torenpad in het midden van het dorp Noordhorn. Van dit plekje gaat zo’n enorme rust uit dat ik iedere keer als ik er langs loop een geluksgevoel krijg. Het kerkje dateert van rond 1200 en je voelt je bijna fysiek aangeraakt door de geschiedenis. Mooi Westerkwartier in optima forma.”

Jack Mok -Noordhorn