Trammetje voor Grootegast?

0
1974

GROOTEGAST – Als het aan de Handelsvereniging Grootegast ligt rijdt er straks een heuse tram door het dorp. Henk Roede en Lodewijk van Laten kwamen op Marktplaats en leuke tram tegen en proberen hun medeondernemers warm te krijgen om het vervoersmiddel aan te schaffen. “De tram is gebouwd op een onderstel van een SRV-wagen en rijdt elektrisch”, laat Henk weten. “Het Lodewijk en mij een leuk plan om het trammetje in te zetten als pendeldienst tussen het LEGiO-museum en het centrum van Grootegast.” Daarvoor moet echter nog wel aan de prijs van 4.000 euro worden voldaan. “Aan de zijkant kunnen eventueel reclamebordjes komen te hangen waarvoor ongeveer 200 euro betaald moet worden”, aldus Henk Roede. Momenteel wordt er hard gewerkt om deze ludieke droom werkelijkheid te laten worden. Wie weet rijdt er straks een echte tram door Grootegast.