Dag van de Bugel in Lutjegast

0
269

LUTJEGAST – De bugel in de middelpunt van de belangstelling. Dat gebeurde afgelopen zaterdag in Lutjegast tijdens de Dag van de Bugel. In dorpshuis ’t Kompas konden meer en minder ervaren bugelspelers kennis maken met het ‘warme’ blaasinstrument. In de middag tijdens een leerzame workshop voor bugellisten van gemiddeld niveau met in de avonduurtjes een prachtig bugelconcert. Onder meer Fryslân Brass en muziekvereniging Oranje Grootegast lieten hun kunnen horen. Dat deden ook de getalenteerde bugellisten die samen een dubbelkorig bugelensemble vormden om het werk ‘Prayer and Answer’ van componist Rob Goorhuis ten gehore te brengen. Dit werk is speciaal gemaakt voor deze Dag van de Bugel en gespitst op het samenspel van het instrument. De bugel stond weer voor heel even in het zonnetje. Een plek waar muziekleraar en –liefhebber Jappie Kuipers het instrument graag wil houden.