Diamanten mijlpaal in Zuidhorn

0
188

ZUIDHORN – Bert Swart bracht vorige week zijn felicitaties over aan het echtpaar Spakman-de Haan om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Johannes-Jelte Spakman en Grietje de Haan leerden elkaar kennen in Slochteren-Schildwolde. Na een paar jaar verkering stapte het echtpaar 19 februari 1957 in het huwelijksbootje in Slochteren. Na de bruiloft verhuisden ze naar Deventer, waar ze drie kinderen kregen. In 1965 verhuisde het gezin met plezier weer terug naar het noorden, waar het jongste kind werd geboren. Op dat moment was er één huis te koop in Zuidhorn aan de Burgemeester Cleveringalaan. In dat huis ging het gezin wonen. Ze hadden uitzicht tot aan de zuivelfabriek in Briltil. De heer Spakman heeft altijd in de accountancy gewerkt en mevrouw Spakman was fulltime huisvrouw, mantelzorger en deed vrijwilligerswerk. Het echtpaar heeft inmiddels zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, verspreid wonend in heel Nederland.