Achtkarspelen huldigt sportkampioenen op feestelijke wijze

0
330

BUITENPOST – Iedere gemeente heeft zo zijn eigen sporthelden. Individuele sporters en sportteams die een voortreffelijke prestatie hebben neergezet of kampioen zijn geworden. Natuurlijk is ook de gemeente Achtkarspelen een rijke gemeente als het gaat om sportkampioenen. Niet alleen kent de gemeente een behoorlijk aantal vooraanstaande individuele sporters, ook heeft Achtkarspelen een florerend verenigingsleven met veel clubs die op een hoog niveau spelen. Wethouder Jouke Spoelstra sprak de kampioenen toe. “Sporten is gezond en stimuleert bovendien de leefbaarheid in de dorpen. Als gemeente zijn wij dan ook trots op onze kampioenen”, aldus Spoelstra. De wethouder reikte bossen bloemen en een kleine financiële bijdrage uit aan de vijf sporters en acht sportteams.