Anton Augustijn

0
350

Voorzitter D66 Westerkwartier

WESTERKWARTIER – “In 2009 verscheen er een bericht in de plaatselijke krant met de uitnodiging D66 Zuidhorn weer nieuw leven in te blazen. Als “levenslang” D66-stemmer vond ik het geen optie om nu langs de zijlijn te blijven staan en heb ik die uitdaging opgepakt. Uiteindelijk ben ik via diverse functies bij D66 Zuidhorn op de voorzittersstoel terecht gekomen, met name om, met de komende herindeling voor de deur, te komen tot één D66 Westerkwartier. Als je overtuigd voorstander bent van de herindeling, moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven en november 2015 was het zover. Momenteel zijn we vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Leek en Zuidhorn. Grootegast en Marum zijn vooralsnog nog “witte vlekken”, maar we werken hard om ook daar D66 Westerkwartier een gezicht te geven, onder meer door onze Tweede Kamer verkiezingsactiviteiten onder de bezielende leiding van onze fantastische campagnecoördinator Johan van Egten. Hij “staat op met campagne voeren en gaat ermee naar bed”. Uitstekend onderwijs, zorg op menselijke maat en vaste banen, zijn natuurlijk ook meer dan de moeite waard om voor te vechten.Voor wat betreft het Westerkwartier gaan we in november 2018 naar de stembus en gaat D66 Westerkwartier voor deelname in het college. We willen natuurlijk wel onze idealen kunnen verwezenlijken, het is niet zo dat we tekenen bij het kruisje alleen maar om in de coalitie te komen. D66 is voorstander van de herindeling. Er komt straks veel op de gemeenten af en het is goed om daar een toekomstbestendige en robuuste gemeente(lijke) organisatie op los te laten. Een grote gemeente kan de uitdaging beter aan. Waar wij ons hard voor zullen maken (zowel landelijk als in de gemeente) is: Onderwijs, economie en een duurzame toekomst. Ook op landbouwgebied moet een “groene” slag gemaakt worden in het Westerkwartier. Daar willen we ons sterk voor maken. Ja, ook voor (in het landschap passende) windmolens in het Middag-Humsterland dus.Politiek bedrijven is verantwoordelijkheid nemen. Als we nu niks doen om duurzamer te worden, dan krijgen toekomstige generaties de rekening gepresenteerd. Politiek bedrijven is ook hard werken, op alle fronten. Ik heb met name heel veel waardering voor gemeenteraadsleden. En dan niet alleen die van D66, maar die van alle partijen. Er gaat een hoop tijd en energie zitten in het raadswerk. Deze mensen doen dat naast hun eigen werk en tegen een bescheiden vergoeding. Het is prachtig dat er mensen zijn die willen meedenken én beslissen over hun gemeente. Dat moeten we koesteren”.