Mooiste plekje: het Oebelepad in Niehove

0
324

STREEK – Het verspreidingsgebied van de Streekkrant kent vele mooie plekjes. Van het prachtige Lauwersoog tot de uitgestrekte landschappen van Middag-Humsterland. Idyllische dorpskernen, recreatiemogelijkheden en historische gebouwen. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes van u, onze lezers. Tijdens ons jubileumjaar reserveren wij daarom deze plek in de krant voor uw favoriete plaatje. Stuur een foto met motivatie van 120-150 woorden naar destreekkrant@media-totaal.nl en deel uw mooiste plaatje met de andere lezers. Deze week: het mooiste plekje van Lex van Wijngaarden.  
“Tien jaar geleden brachten wij voor het eerst een zomervakantie door in voor ons onbekend Groningen. We waren verrast door het weidse land, de slingerende dijkwegen, de oude kerkjes en pittoreske dorpjes. Tijdens een van onze fietstochten naderden we het wierdedorp Niehove via het Oebelepad en Tilstok (zie foto). Een feest van herkenning, want dit was het plaatje dat we ons herinnerden van de schoolplaat van Riekele Prins. We mijmerden hoe het zou zijn om hier te mogen wonen. Sindsdien hebben we ons hart verpand aan dit eeuwenoude cultuurlandschap en kwamen regelmatig weer. Uiteindelijk hebben we vorig jaar hebben de drukke Randstad verruild voor het prachtige Niehove. Geen moment spijt van gehad. En inmiddels weten we dat het hier in de winter óók heel mooi is!”

 

 

Lex van Wijngaarden – Niehove