Peuters Lutje Stek helpen kleuters

0
269

KOMMERZIJL – De Peuters van SKSG Lutje Stek hielpen vorige week de kleuters van CBS De Rietstek uit de brand. Zij probeerden namelijk al trommelend de aap van de kleuters wakker te krijgen. De peuterspeelzaal en de school zitten in hetzelfde gebouw en dat heeft veel voordelen. De kleuters van De Rietstek werkten met het thema Dieren. Ze hadden een probleem: de aap wilde maar niet wakker worden. De peuters van Lutje Stek werkten met het thema Muziek en daarom schakelden de kleuters hun hulp in. De peuters hadden natuurlijk wel zin om de aap met hun zelfgemaakte trommels wakker te maken. Met hun muziekinstrumenten liepen zij door de school naar het kleuterlokaal. Helaas bleek het vooral een slaapaap te zijn en werd hij niet echt wakker van die prachtige trommelmuziek. De samenwerking tussen de peuterspeelzaal en de basisschool in hetzelfde schoolgebouw in Kommerzijl bevalt goed. “Zo zien ze toch hun vriendjes en andere kleuters, de juf en het lokaal waar zij straks ook naar toe gaan. Dat maakt de overgang een stuk kleiner”, laat Lutje Stek weten.