‘Het Hogeland, Hunsingo of Marenland?’

0
251

BMWE – Het is de onafhankelijke selectiecommissie van de gemeenten De Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond gelukt om uit de 670 inzendingen die zijn gedaan voor een naam voor de nieuwe gemeente drie namen te selecteren die aan de criteria voldoen en bij het gebied passen. In alfabetische volgorde zijn dat: Het Hogeland, Hunsingo en Marenland. 

De commissie heeft de namen inmiddels gepresenteerd aan de burgemeesters en secretarissen van de vier gemeenten. Het eindwoord is nu aan de inwoners: zij kiezen de uiteindelijke naam. Alle inwoners uit de gemeente vanaf 16 jaar krijgen een brief thuisgestuurd met daarin een link naar een website. Daar kunnen ze aangeven welke naam hen het meest aanspreekt. De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt de naam van de nieuwe gemeente. Inwoners die geen internet hebben, kunnen hun keuze schriftelijk doorgeven. Stemmen kan tot 22 maart 2017; de nieuwe naam wordt in april bekend gemaakt. “Ik ben ontzettend benieuwd op welke naam de uiteindelijke keus valt”, aldus burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond. “Ik hoop dat alle inwoners hun stem laten horen, zodat we zeker weten dat de nieuwe naam door zoveel mogelijk mensen gedragen wordt”.