Talenten sluiten aan bij selectie VV Buitenpost

0
1520

BUITENPOST – Vier jeugdige talenten sluiten in het nieuwe seizoen aan bij de eerste selectie van VV Buitenpost. Marvin Heidstra, Chiel de Jong, Martijn Douma en Durk de Haan maken de overstap van VV Buitenpost Onder 19 naar het vlaggenschip. Hiermee zorgt de professionele jeugdopleiding met gediplomeerde trainers opnieuw voor aanwas van nieuw talent voor het eerste elftal.

Trainer René van der Weij is blij met de nieuwe lichting jeugdspelers. “Werken met jeugd en ze op een goede manier inpassen in het elftal is prachtig en een uitdaging voor een trainer”, aldus Van der Weij. De hoofdtrainer noemt als voorbeeld aanvaller Rik Weening die dit seizoen de stap vanuit de jeugd heeft gemaakt en nu al heel vaak heeft gespeeld. “De vier jongens die nu overkomen zijn talentvol. Dat is ook een compliment aan de jeugdopleiding en jeugdtrainers die ieder jaar weer spelers klaarstomen voor het eerste elftal.” VV Buitenpost wil dat er jeugd doorstroomt zodat er voor het publiek een herkenbaar, aansprekend eerste elftal op zaterdag voetbalt. “Volgend seizoen hebben we een selectie van 20 spelers waarvan er 15 uit Buitenpost of de eigen opleiding komen. Dat is toch prachtig!” Volgens Van der Weij hebben de vier jonge spelers aantoonbare kwaliteiten. Hij is ervan overtuigd dat ze het niveau in de eerste klasse aankunnen. Op de foto van links naar rechts: trainer René van der Weij, Chiel de Jong, Durk de Haan, Martijn Douma en Marvin Heidstra.