Innovatieve samenwerking Nordwin College

0
1111

BUITENPOST – Recent werd door Frisan Motors bij het Nordwin College in Buitenpost een elektrisch aangedreven zitmaaier afgeleverd. Het is de bedoeling dat de gedeeltelijk gemonteerde zitmaaier door de leerlingen afgebouwd zal worden. Theo de Jong, directeur van Frisian Motors, ziet samen met het Nordwin College mogelijkheden om ook in het onderwijs leerlingen bekend te maken met een geheel nieuwe techniek. Een techniek waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan. De leerlingen van de bovenbouw van het VMBO-Groen en MBO 1&2 zullen de zitmaaier verder afbouwen. Het mooie aan het project is dat de zitmaaier wordt aangedreven door elektriciteit. De elektronica zoals die in de zitmaaier wordt toegepast zal wellicht in de toekomst meer en meer standaard worden en is voor de leerlingen een prima bron om op dit gebied nu al veel kennis op te doen. De leerlingen en de docenten van de groene school zijn enorm enthousiast over de samenwerking.