LOS FM gaat helemaal los

0
2326

SURHUISTERVEEN – Het bruiste van de activiteiten in muziekcafé Bertus te Surhuisterveen. Maar liefst vier dagen achter elkaar vermaakten de mannen van LOS FM (Lokale Omroep Surhuizum, voor deze keer omgedoopt in Surhuisterveen) het publiek met muziek en allerlei optredens van echte publiekstrekkers, zoals Henk Wijngaard en de Esperando’s. Het was een enorm succes, met meer dan tweehonderd bezoekers tijdens de grote feestavond op zaterdag. In het zuiden werd er carnaval gevierd, maar één van de bezoekers vond dat hier toch op zijn minst sprake was van een “kleintje carnaval”. Op z’n Fries.

Hoewel het plezier en de gezelligheid voorop staan, verliest LOS FM het goede doel niet uit het oog. Net als vorig jaar proberen ze weer geld bij elkaar te krijgen voor Stichting Hoogvliegers, die zieke of gehandicapte kinderen een bijzonder en onvergetelijk avontuur wil laten beleven door ze mee te laten vliegen in hun vliegtuigen. Een grote melkbus voor de giften stond pontificaal op het podium naast de optredende artiesten en soms ging de bus zelfs even rond door het café om er even extra de aandacht op te vestigen. Hoeveel de activiteiten hebben opgebracht is nog niet duidelijk, want de melkbus zit nog hermetisch dicht. LOS FM is van plan dit jaar nog tweemaal een soortgelijk evenement te houden en de totale opbrengst zal dan aan het eind van het jaar bekend worden gemaakt. De melkbus wordt dan geopend en de inhoud zal dan worden overhandigd aan de Stichting Hoogvliegers. LOS FM zette zelf ook hoog in met het organiseren van deze dagen, maar met behulp van alle sponsors, artiesten en muziekcafé Bertus slaagden ze er in er een groot succes van te maken.