Rust Roest krijgt zijn roeden

0
260

MUNNEKEZIJL – De restauratie van molen Rust Roest in Munnekezijl gaat voortvarend. Van binnen wordt er hard gewerkt om de molen medio april weer maalvaardig op te leveren. Deze week zijn de nieuwe maalstenen gearriveerd. Deze zullen aangedreven worden door de Samofamotor, die in het motorhok achter de molen staat. Na oplevering zal de molen dus zowel op wind, als op de nog steeds draaivaardige motor kunnen malen. Om op wind te kunnen draaien heb je wel wieken nodig. Vrijdag zijn de roeden gestoken op de molen, waardoor deze ook weer op wind kan draaien. De restauratie duurt nog tot april 2017. De officiële opening staat gepland op 20 mei 2017. Op de foto Rolf Dijkema van De Molenmakers uit Tzummarum, één van de mannen die de roeden door de askop heeft gestoken.