Succesvolle sponsorloop voor Compassion

0
436

ZUIDHORN – Nog drie weken. Dan gaan Corine Aikema en Louisa Penninga voor dertien dagen naar Indonesië om de projecten van Compassion te bezoeken. De christelijke stichting helpt kansarme kinderen en geeft deze zo een kans op een beter leven. “Wij gaan specifiek het moeder-kind project bezoeken”, laat Louisa weten. “Dit project ondersteunt zwangere vrouwen en na de bevalling ook de kinderen van deze vrouwen.” Corine en Louisa gaan overigens niet met z’n tweeën. “Er gaan veertig vrouwen mee”, vertelt ze. “Compassion wil met deze reis het project voor drie jaar ondersteunen, daarvoor is 12.000 euro per jaar nodig.” Om ook een steentje bij te dragen hebben de dames een sponsorloop op touw gezet die vrijdag ook daadwerkelijk werd gelopen door de kinderen van GBS De Brug in Zuidhorn. “De kinderen hebben enorm veel geld opgehaald”, weet Louisa te vertellen. “Op dit moment kunnen wij zo’n 5.000 euro inbrengen voor de reis. Een geweldig bedrag!” De kinderen zelf hebben zich overigens ook prima vermaakt met de sponsorloop. Vrijdag was een heerlijke lenteachtige dag met veel zon. Een prima dag om het klaslokaal te verlaten om buiten te bewegen.