Marian Dijkstra

0
1930

Voorzitter CMV Excelsior

GRIJPSKERK – “Ik ben nu zes jaar voorzitter van deze mooie vereniging. Daarvoor ben ik ook vier jaar secretaris geweest. Na het Wereld Muziek Concours (WMC) dat in juli in Kerkrade wordt gehouden houd ik het dan ook voor gezien. Het is goed dat er na zo’n lange periode andere mensen in het bestuur komen. Eigenlijk heb ik ook nooit de ambitie gehad om voorzitter te worden van CMV Excelsior. Zes jaar geleden ben ik er zomaar ingerold toen onze toenmalige voorzitter compleet stopte met de muziek. Na diverse stemrondes bleek het aantal geïnteresseerde kandidaten voor de positie niet zo groot. Toen opperde mijn zus om mij door te schuiven en vervolgens een nieuwe secretaris te zoeken. Dat zou gemakkelijker zijn en zo geschiedde. Ook na mijn voorzitterschap blijf ik me overigens inzetten voor de vereniging. Het bemoeien loslaten is best lastig, zullen we maar zeggen. Er zijn genoeg commissies binnen de muziekvereniging waar ik deel van uit kan maken en mijn steentje kan bijdragen. Mijzelf inzetten voor de club is namelijk hartstikke leuk om te doen. Net zoals het voorzitterschap dat ik met veel plezier heb gedaan. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest, maar het is dankbaar werk. We hebben een mooie groep die elkaar steunt door dik en dus. Dat helpt een voorzitter wel. Bovendien hebben we een zeer kundig en betrokken bestuur met mensen die nooit te beroerd zijn om mij te ondersteunen. We delen veel mooie momenten met elkaar en dat is prachtig. Persoonlijk kan ik straks als voormalig voorzitter terugkijken op twee mooie hoogtepunten. Ten eerste de onverwachte winst in 2013 en momenteel is het tweede hoogtepunt in de maak. Het komende WMC wordt mijn ‘laatste kunstje’. Welke van de twee het mooiste is kan ik dus nog niet zeggen. Vier jaar geleden gingen we heen zonder verwachtingen. Als je dan de punten hoort en uiteindelijk wereldkampioen wordt ga je compleet uit je dak. Achter het komende WMC zit echter een behoorlijk verhaal. Pamietamy inderdaad. We hopen iets neer te zetten wat mensen zich nog lang zullen herinneren. Of we kans maken om te winnen durf ik niet te zeggen. Die kans lijkt mij niet heel groot, maar dat houdt niet in dat we geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten. We gaan met z’n allen het maximale eruit halen. Voor het WMC komt eerst nog de première van Pamietamy in de Oosterpoort. Deze première op 23 april komt nu snel dichterbij en daar bereiden wij ons nu op voor. Mensen kunnen overigens nog altijd kaarten bestellen voor deze unieke dag via http://www.de-oosterpoort.nl/zoeken/pamietamy. Behalve de première van het muziekstuk Pamietamy zijn ook Gert van der Vijver (de Zandtovenaar) en diverse amateurkunstenaars aanwezig.”