Ongenode Gast: Trainen met Let’s Move in Lutjegast

0
2738

Tijd: 15.00 uur

Datum: 17 maart

Plaats: Lutjegast

LUTJEGAST – Onder leiding van de ervaren trainster van GSV Let’s Move, Ina Manakane-Vegelin, worden deze weken vele kinderen klaargestoomd voor de LEGiO-run die op 8 april haar tweede editie gaat beleven. Het is duidelijk dat de kinderen er zin in hebben. En dat is ook niet zo gek. Al 25 jaar weet Ina kinderen te motiveren en tot grote hoogte te laten stijgen. “We hebben deze week al diverse bootcamp-looptrainingen gegeven”, vertelt Ina tussen de bedrijven door. “Per dag komen er al snel zo’n dertig, misschien wel veertig, meebewegen.” Terwijl de kinderen zich flink in het zweet jagen gaat Ina vrolijk door met vertellen: “De organisatie van de LEGiO-run vroeg of wij deze clinics wilden geven. Nu zijn wij helemaal voor bewegen, dus we hoefden daar niet lang over na te denken. Bovendien zoeken wij graag de samenwerking op met andere bedrijven, instanties en organisaties. In dat plaatje past deze samenwerking met de club van de LEGiO-run perfect.” Toch vindt de ongenode gast het vreemd dat er door een gymvereniging gekozen is voor een bootcamp. Daarvoor wordt de ongenode gast overigens direct op de vingers getikt. “Ho ho, Let’s Move is meer dan zomaar een gymvereniging!”, laat Ina er geen misverstand over bestaan. “Wij doen hier ook aan dansen. Zo verzorgt Let’s Move een deel van de opening van de feestweek hier in Lutjegast en zorgen wij ervoor dat de allerjongsten hun motoriek goed kunnen ontwikkelen.” We krijgen dan ook direct een niet te weigeren uitnodiging voor 5 april voorgeschoteld. Dan gaan de kleinste mensjes weer proberen het o-zo-belangrijke Nijntje Beweegdiploma te halen. “Dus jij komt”, vraagt Ina zonder vraagteken. Terloops meldt zij dat ook Ard van der Tuuk een uitnodiging heeft gekregen. Waarschijnlijk dezelfde soort uitnodiging, dus zonder keuzemogelijkheid. Niet dat dat erg is overigens, want het bijwonen van de Nijntje Beweegdiploma’s is een leuke aangelegenheid. Vrolijk en enthousiast moedigt Ina Manakane-Vegelin de kinderen nog eens aan goed te trainen voor de hardloopwedstrijd in Grootegast. “Had ik trouwens al verteld dat Let’s Move behalve een veelzijdige vereniging ook een hele gezellige club is?”, stelt ze retorisch. Nog voordat we ‘nee’ kunnen zeggen vertelt Ina dat kinderen na verloop van tijd het gymen en turnen meestal vaarwel zeggen. “Maar niet bij Let’s Move!”, zegt ze trots. “Hier hebben we nog ‘gewoon’ twee tienergroepen. Een 12+ en een 16+ groep. Dat is uitzonderlijk. Veel van hen blijven zelfs daarna nog doorgaan en stromen door naar de dames. Ik geef hier nu kinderen les van ouders die ik óók les heb gegeven. Speciaal nietwaar?” Ina is dan ook al 25 jaar verbonden aan Let’s Move en heeft veel in de loop der jaren veel kinderen les gegeven. “En niet alleen uit Lutjegast en Grootegast”, vertelt ze al wijzend op de lijst. “Marum, Gerkesklooster, Harkema, Surhuisterveen en Surhuizum. Je kan dus stellen dat wij een regiofunctie hebben.” De ongenode gast ziet dat er ook vandaag weer nieuwe potentiële leden warm zijn gemaakt voor de vereniging. “Een leuke bijkomstigheid van deze traininkjes”, besluit ze. “Let’s Move is volop in beweging. Letterlijk en figuurlijk, zoals je ziet.” En dat is waar. Er is weer een hele set kinderen die klaar zijn voor de LEGiO-run en bovendien een leuke en bovenal gezonde middag hebben beleefd. Op naar 8 april!