Jaap d’Huzes in actie tegen kanker

0
2092

MUNNEKEZIJL – Zondag organiseerde Jaap d’Huzes haar derde activiteit ten behoeve van KWF. In Café de Sluys werd een spetterend benefietconcert gegeven waar onder meer Gert Sennema en zijn Westkantband, Bertus Sipma en Erwin de Vries belangeloos aan meewerkten. Naast de mooie liveoptredens stond er ook een spannende veiling op het programma. Spannend, want er waren een heleboel leuke items om op te bieden. 

Gesigneerde shirts van Bauke Mollema, FC Groningen, SC Heerenveen en een gesigneerde CD van Marco Borsato vonden een nieuwe eigenaar. Team Jaap d’Huzes uit –voornamelijk- Grijpskerk gaat op 1 juni de Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het kankerfonds. Dat is overigens prima gelukt, met een mooie opbrengst van 2.500 euro. Zaterdag 25 maart staat het volgende evenement gepland. Dan organiseert Jaap d’Huzes de Griet Koenestocht. Ook deze activiteit vindt plaats bij Café de Sluys in Munnekezijl. Er zijn 3 afstanden; de 3 km kuiertocht voor het hele gezin, 15 km en 20 km. Er wordt grotendeels over de oude zeedijken gewandeld, door natuurgebied en over landbouwgronden. Er kan gestart worden vanaf 9 uur ’s ochtends. De starttijd van de langere afstanden loopt tot 11 uur. Deelname bedraagt 10 euro, voor kinderen onder 16 jaar is deelname gratis. De wandelaars ontvangen naast de routebeschrijving, ook een t-shirt en het Griet Koenes boekje. Het verhaal van Griet Koenes is een legende die plaatsvond in Munnekezijl in de 16e eeuw. Misschien komt u haar tijdens de wandeltocht wel tegen. Muziekkapel Tida Kira zal de wandeltocht muzikaal omlijsten. Bij terugkomst in café De Sluys wacht de deelnemers een heuse heksensoep van Griet Koenes.