Wietse Swart

0
713

GROOTEGAST – Een heugelijk moment voor judotrainer Wietse Swart. De judotrainer van Judovereniging Grootegast is genomineerd voor de titel ‘Coach van het Jaar’. Swart heeft twee tegenstrevers voor deze prestigieuze titel. De nominatie is vooral te danken aan zijn inzet voor de doof geboren judoka Albert Westerhof. De judoka uit Visvliet traint al jaren samen met de Haren afkomstige Wietse in Sebaldeburen, waar de basis is gelegd voor meerdere kampioenschappen. Onder leiding van Swart werd Albert Westerhof twee keer wereldkampioen. Daar wist het tweetal ook een Olympische en een Europese titel aan toe te voegen. Tevens wordt Swart geroemd om het feit dat hij veel tijd en energie steekt in zijn groepen en dat hij bij veel van zijn sporters de zogenoemde ‘juiste snaar’ weet te raken. De trainer heeft sportiviteit voorop staan en staat erom bekend zijn pupillen goed voorbereid en gemotiveerd de mat op te sturen. Naast judotrainer is Wietse Swart ook judodocent aan de JBN opleiding geweest. Of Wietse Swart de titel ‘Coach van het Jaar’ ook daadwerkelijk wint ligt aan de hoeveelheid stemmen die de trainer krijgt. Op de site van de judobond kan tot en met zaterdag 25 maart 8.00 uur gestemd worden.