Genieten van toptoneel in Niekerk

0
346

NIEKERK – Topvermaak in Partycentrum De Halte in Niekerk waar de acteurs van rederijkerskamer Langewold afgelopen weekend een prachtige performance ten tonele brachten. In het stuk ‘Ons kent Ons’ van Alan Ayckbourn  kropen de Langewold spelers in de huid van de leden van operettevereniging Niekerk Oldekerk Faan, OVNOF. Onder de bezielende leiding van Douwe Lycklema repeteert OVNOF de bedelaarsopera. Gijs Jansen, een nieuwe dorpsbewoner, komt voorzingen en wordt met algemene stemmen in de vereniging opgenomen. De leden, zowel de heren als de dames, zien allerlei mogelijkheden in hem en hij ontwikkeld zich tot een onmisbaar lid. Gaandeweg ontdekt hij dat het schijnbaar rustige leven van de verschillende leden van de operettevereniging minder saai en ongecompliceerd is dan hij dacht en raakt steeds meer verstrikt in hun leven. Regisseur Saskia Broertjes had de voorstelling goed voor elkaar en de regie strak in handen. Dat zag ook burgemeester Ard van der Tuuk die de zaterdagvoorstelling bijwoonde. Beide avonden werden goed bezocht, zoals de opvoeringen van Langewold altijd op veel belangstelling kunnen rekenen. Bijna 500 mensen hebben de voorstelling gezien, die verdeeld over twee weekenden vijf keer werd opgevoerd.