SWS de Adeborg trekt aan de bel

0
301

ADUARD – Misschien heeft u het woensdag wel gehoord. Een oorverdovend geluid uit de richting van Aduard. Dat kan kloppen, want de leerlingen van SWS de Adeborg trokken namelijk flink aan de bel. Een minuut lang maakten zij zoveel mogelijk lawaai om aandacht te vragen voor het Liliane Fonds. Deze organisatie maakt zich hard voor goed onderwijs voor kinderen over de hele wereld. “Helaas is dat nog altijd geen gegeven”, aldus wethouder Henk Bakker, die zelf ook aardig wat decibellen wist te produceren. “Er doen zo’n zeshonderd scholen mee en de actie wordt ook in andere landen gehouden. Op deze manier hopen wij het werk van deze stichting onder de aandacht te krijgen bij mensen en vooral bij de politiek.” SWS de Adeborg doet elk jaar mee aan de actie en had er dit jaar voor gekozen –heel slim- om de pannendeksels, trommels en toeters pas ná de toespraak van de wethouder uit te delen.