Annie Jakobs krijgt haar iPhone

0
273

GROOTEGAST – Annie Jakobs, winnares van de fotowedstrijd ‘FierWesterkwartier’ heeft donderdag haar prijs in ontvangst mogen nemen uit handen van Leekster burgemeester Berend Hoekstra. Zij ontving de prijs, een nieuwe iPhone, op de plek waar ze ook de foto heeft gemaakt: de Notaristuun in Grootegast.

“Het spelen met het licht maakt de foto zo speciaal voor mij,” aldus Annie Jakobs over haar winnende foto. Voor haar is de Notaristuun een van de mooiste plekjes in het Westerkwartier. “Dit is het groene hart van het dorp. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud die rust geeft, maar er zijn ook allerlei activiteiten.” Lange tijd leek het erop dat een andere foto de wedstrijd zou winnen. In de laatste dagen van de stemperiode won de foto van de Notaristuun echter aan populariteit. Uiteindelijk kreeg de foto 440 stemmen, van de in totaal 1348 uitgebrachte stemmen. Annie Jakobs: “Alle tien genomineerde foto’s geven een goed beeld van het Westerkwartier. Veel coulisselandschap, dat is echt kenmerkend voor het Westerkwartier.” De tien foto’s die door de jury werden genomineerd, zijn te zien in de gemeentehuizen van het Westerkwartier. Vanaf 1 april hangen de foto’s in het gemeentehuis van Leek. Daarna zijn de andere gemeenten aan de beurt. Na afloop ontvangen de tien fotografen hun eigen foto. De foto’s zijn ook te bekijken op de facebookpagina van de nieuwe gemeente Westerkwartier, Facebook.com/gemeentewesterkwartier.