Van der Tuuk legt krans bij herdenking Anzac Day

0
1557

GROOTEGAST/DEN HAAG –  Burgemeester Ard van der Tuuk heeft vorige week dinsdag een krans gelegd bij de ‘Commonwealth War Grave Section’ van begraafplaats Westduin in Den Haag. Dit deed hij ter gelegenheid van ‘Anzac Day’, de dag dat gesneuvelde Nieuw-Zeelandse en Australische soldaten wereldwijd worden herdacht. De gemeente Grootegast heeft een zusterrelatie met de Nieuw-Zeelandse gemeente Tasman District en de Australische gemeente Kingborough op Tasmanië. ’s Middags werd de burgemeester door de Nieuw-Zeelandse ambassadeur Janet Lowe ontvangen voor een lunch. Zij spraken onder meer over de festiviteiten die dit jaar en komend jaar op het programma staan rondom de 375e herdenking van de ontdekking van Nieuwe Zeeland door Abel Tasman, die in 1603 geboren werd in Lutjegast.