Visvlieter wilgen worden klompen

0
263

VISVLIET – De hoge wilgen aan de Eise Eisingastraat in Visvliet staan al een tijdje niet meer langs de weg. Het vele dode hout en de slechte staat van de bomen liet de gemeente Zuidhorn geen andere keuze dan de bomen te kappen. “Helemaal verdwenen zijn ze echter niet!”, vertelt Theun de Wit. “Een aantal van de gekapte wilgen zijn naar de klompenfabriek in Burgum gegaan, waar men er echte Visvlieter klompen van heeft gemaakt.” De klompen ‘van eigen bomen’ vonden gretig aftrek in het dorp. “We zijn inmiddels door onze bomen heen”, lacht Theun. “Mensen kunnen nog steeds klompen met het wapen van Visvliet bestellen, deze zullen echter niet meer gemaakt worden van de wilgen die ooit fier aan de Eise Eisingastraat stonden.” De klompen kosten 35 euro per paar en kunnen besteld worden via www.visvliet.com.