Expoor beëindigt haar activiteiten

0
410

ULRUMMet de verkoop van het voormalig stationsgebouw te Ulrum eindigen per 1 mei ook de activiteiten van Expoor. Expoor werd in juni 2009 geopend als een station voor activiteiten waarbij alle activiteiten welkom waren. De huidige eigenaren, Robbie Koopmans en Paulien Schreuder, hadden vooral het doel dit bijzondere rijksmonument op te knappen en open te stellen voor publiek. En dat is zeker gelukt.

Begin 2009 werd de benedenverdieping van het station in oude glorie hersteld. Met name de stationshal is teruggebracht in oude stijl. De wachtkamers hebben de afgelopen jaren verschillende functies gehad, zo werden er cursussen gegeven, feesten en recepties, diners en voldeed het aan de behoefte die in het dorp Ulrum leefde om een bijzondere locatie te hebben voor allerlei activiteiten. Zo werd het station ook gebruikt als trouwlocatie en hebben diverse kunstenaars een expositie verzorgd in het station. Een van de hoogtepunten was de presentatie van het boekje “Het waait hier altijd” waarin de geschiedenis van 90 jaar stationsgebouw Ulrum beschreven wordt. De huidige eigenaren hebben altijd gezegd dat Ulrum voor hen een tussenstation was en met veel liefde hebben zij bijna tien jaar voor het station gezorgd. De nieuwe eigenaren zullen dit zeker ook weer gaan doen, maar zij zullen Expoor niet verder exploiteren waarmee er een einde komt aan het bedrijf. Vorige week was er een ‘afscheidsdorpsdiner’ voor genodigden, waarbij terug gekeken werd op bijna 9 jaar Expoor. Roelof Noorda, voorzitter Ulrum 2034, dankte de huidige eigenaren voor hun betrokkenheid bij het dorp en overhandigde een passend cadeautje. Robbie Koopmans en Paulien Schreuder kijken terug om een mooie tijd in Ulrum en in het station en kunnen niet wachten om een ruïne in hun geliefde Ierland op te gaan knappen.