De Adeborg verzorgt oorlogsmonument

0
237

ADUARD – Traditioneel vindt de Dodenherdenking in Aduard plaats bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Seinenstraat. In de aanloop naar 4 mei zorgen leerlingen van SWS De Adeborg er samen met de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst voor dat het monument er op deze belangrijke dag prachtig bij staat. Het oorlogsmonument is geadopteerd door de school, wat inhoudt dat leerlingen van De Adeborg het monument schoon houden en zorgen voor verse plantjes en bloemetjes in de week voor 4 mei. Daarbij zouden de kinderen hulp krijgen van burgemeester Swart, die helaas verstek moest laten gaan vanwege zijn gezondheid. De plaats van de Zuidhorner burgervader werd ingenomen door wethouder Henk Bakker en ChristenUnie-raadslid Hans Schipper, die de handen graag uit de mouwen staken om de kinderen te helpen. Al was het alleen maar vanwege het lekkere bekertje ranja na afloop bij het Kloostermuseum.