Grote drukte bij tweejaarlijkse Dag van de Garnaal in Lauwersoog

0
285

LAUWERSOOG – De traditionele Dag van de Garnaal wist zaterdag weer veel mensen naar Lauwersoog te trekken. Het evenement wist in 2015 ruim dertig duizend mensen naar het noorden te trekken en dat was afgelopen weekend niet anders. Met recht wordt dan ook gesproken van een topattractie in Noord-Nederland. Zowel op het haventerrein als in de visafslag was er veel te beleven voor jong en oud. Diverse shantykoren uit de regio verzorgden de muzikale noten tijdens een heus Shantykorenfestival. Tevens kon men genieten van een rondvaart op de Waddenzee aan boord van een garnalenkotter, een leuke markt met diverse standjes en lekkere proeverijen voor de fijnproevers. Eigenlijk is er maar één groot nadeel: het duurt nog twee jaar voordat de volgende Dag van de Garnaal op het programma staat.