Kinderen Grijpskerk willen clubhuis

0
354

GRIJPSKERK – Grijpskerk mist een clubhuis voor basisschoolkinderen. Tenminste, dat vinden Benthe Faber, Renske Baarda, Lucy Oosterhoff en Vera Groenenveld van CBS de Borgstee. Saai vinden ze hun dorp niet, maar er ontbreekt wel iets vinden de dames. Dus werd er contact gezocht met burgemeester Bert Swart, die met het goede advies kwam contact op te nemen met buurtjongerenwerker Freddy Plat van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. “Met hem hebben we toen echt plannen gemaakt”, vertelt Lucy.

De inzet was een clubhuis realiseren voor schoolgaande jeugd. “En niet alleen voor ons zelf”, zegt Renske. “Wij willen graag alle kinderen uit Grijpskerk en omliggende dorpen bij dit initiatief betrekken.” Met Freddy Plat overlegden de meiden wat zij precies wilden en voor ogen hadden. “En daar lieten ze geen gras over groeien”, lacht de jongerenwerker. “Ze hadden alles tot in de puntjes voorbereid en kwamen het overleg binnen met aantekeningen en vol goede ideeën.” De meiden willen een clubhuis waar kinderen op regelmatige basis samen kunnen komen voor leuke activiteiten en om elkaar te ontmoeten. Vera: “Wij dachten aan een groot-verstoppertje-spel, knutselmiddagen en een disco.” Samen met Freddy Plat hebben de dames besloten om één keer in de drie weken op woensdagmiddag het clubhuis te openen in Malibu. “En dan ook nog een filmavond erbij”, vult Benthe aan. Op welke tijden het clubhuis deze woensdagmiddagen de deuren moet openen weten zij nog niet. “Daarvoor willen we graag nog in overleg met andere kinderen en ouders”, zegt Lucy. “Zo kunnen we kijken wat anderen het beste uitkomt.” Aanstaande vrijdag 12 mei staat er een brainstormsessie in Jongerencentrum Malibu gepland. Daar zijn alle kinderen én hun ouders welkom om mee te denken over de plannen, de ideale tijdstippen en wat er allemaal georganiseerd kan worden. De deuren van Malibu openen om 15.30 uur, waarna er in het eerste uur stevig overleg plaatsvindt over de mogelijkheden, het tweede uur is discotijd om alvast de goede smaak te pakken te krijgen. Er worden voor deze middagen ook nog leuke vaders en moeders gezocht die deze activiteiten in goede banen willen leiden en de kinderen willen begeleiden tijdens de activiteiten.