Week vol feest in Grootegast

0
194

GROOTEGAST – Zaterdag gaat de feestweek in Grootegast van start. Een week lang wordt er in het dorp flink uitgepakt met leuke activiteiten en topartiesten die  op diverse plekken laten zien –én horen- wat ze in hun mars hebben. Het is ook dit jaar gelukt een mooi programma samen te stellen, waarin er voor ieder wat wils is.
De feestweek begint zaterdag 13 mei al vroeg als vanaf 8.00 uur het Marktplein vol stroomt met prachtige old- en youngtimers. Om 10.00 uur zullen de bolides het centrum verlaten, waarna ze rond de klok van 15.30 uur opnieuw Grootegast zullen opsieren met hun aanwezigheid. Wie meer met trekkers heeft kan zijn of haar ophalen bij Café de Klap. Om 9.30 uur gaat daar de Westerkwartier oldtimer trekkerrit van start. Ook ’s avonds hebben de feestgangers een keuze. In De Bourgondiër is vanaf 21.00 uur een Hollandse Avond met artiesten als A3iaan Drost en Jose Wolters. De entree voor deze avond bedraagt 7,50 euro. Om 23.00 uur staat Wido van der Schaaf in Herberg ‘In de Groote Gast’. Dit optreden is gratis te bezoeken. Na een knallende openingsavond kan Grootegast twee dagen bijkomen, om op dinsdag de Grote Bingo te bezoeken in Herberg ‘In de Groote Gast’. Woensdag 17 mei gaat de kermis van start die tot zaterdag op het Marktplein zal staan. Voor de kinderen is er overigens nog meer te beleven op deze woensdag. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen basisschoolleerlingen terecht op het sportcomplex van Fc Grootegast voor een gezellige kindermiddag met leuke spelletjes, ranja en iets lekkers.  Deelname aan deze activiteit is gratis. Volwassenen kunnen in de avonduren terecht bij Herberg ‘In de Groote Gast’ voor het klaverjassen en bij De Bourgondiër indien men liever een pubquiz speelt. Donderdagmiddag is voor de ouderen. Voor hun is een gezellige ouderenmiddag georganiseerd in het Hooge Heem met medewerking van ‘ZieZo’ uit Opende. Tussen 17.00 en 18.00 uur kan men deelnemen aan de Auto-/Motor-/Triketoerrit vanuit Herberg ‘In de Groote Gast’. De toer gaat over 120 kilometer langs de leukste plekjes in de regio. Zangtalenten kunnen vanaf 21.00 uur terecht bij De Bourgondiër voor een gezellige karaokeavond. Ook op vrijdag krijgen feestgangers een mooi programma voorgeschoteld als er gekozen kan worden voor een Tiroler avond in De Bourgondiër of een optreden van Double M in Herberg ‘In de Groote Gast’. Zaterdag 20 mei is er de traditionele jaarmarkt in Grootegast. Deze feestdag wordt in het dorp opgesierd met liveoptreden van Nederlandstalige artiesten in Herberg ‘In de Groote Gast’, waar deze avond ook The Gendts, Niels Span en de Sunshine Band het podium gaan betreden. In De Bourgondiër is een Flügel- en Shotavond met medewerking van DJ Daniël. Zondag wordt de feestweek van Grootegast afgesloten in De Bourgondiër waar Lytse Hille vanaf 16.00 uur zijn zangtalent zal laten horen en om 20.00 uur de volle feestweek spetterend zal afsluiten.