Home Sport Beach Center Zuidhorn toneel van groots sportfestijn

Beach Center Zuidhorn toneel van groots sportfestijn

0
Beach Center Zuidhorn toneel van groots sportfestijn

ZUIDHORN – Vrijdag 19 mei is het Beach Center in Zuidhorn het middelpunt van de lokale sport. Die dag vindt er op Zuidhorner sportstrand een groot sporttoernooi plaats voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar. Deelnemers gaan het tegen elkaar opnemen in vijf verschillende beachsporten. Het toernooi is het afstudeerproject van Anouk Zuidema, die haar organisatiekunsten mag tonen aan de Zuidhorner sportwereld.

“In samenwerking met de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn en Sport in Zuidhorn worden deze dag 5 sporten aangeboden”, vertelt Anouk, die de kennis van de journalist op de proef stelt door hem zelf de sporten te laten verzinnen. “Beachvolleybal, beachvoetbal”, lepelen we zonder problemen op. “Beachtennis, -hockey en –korfbal”, vult zij zelf aan. “Alle vijf de sporten worden georganiseerd met medewerking van de desbetreffende sportverenigingen in Zuidhorn.” Het project moet de diverse sporten die in Zuidhorn worden aangeboden beter onder de aandacht van de jeugd brengen. “Daar krijgen de verenigingen dan ook alle ruimte voor”, stelt Anouk. “Zij kunnen op een leuke manier hun club promoten, terwijl de kinderen kennis maken met een andere sport dan ze misschien zelf beoefenen.” Daarnaast is Anouk blij dat het Beach Center in Zuidhorn het toernooi gaat huisvesten. Dit Beach Center is vorig jaar geopend en staat dit jaar voor haar eerste volledige seizoen. “Het is een prachtig complex met mooie zandsportvelden”, vindt ze. “Het is dus ook zeker goed om het Beach Center voor te stellen aan de clubs, die deze dag kunnen ervaren wat het Beach Center hun club te bieden heeft.” Aanmelden voor deze activiteit van vrijdag 19 mei (19.00 tot 21.30 uur) kan via de website www.sportinzuidhorn.nl in groepjes van 5 tot 7 kinderen. “Er is ruimte voor een beperkt aan groepjes”, besluit Anouk. “Geef je dus snel op! We dagen iedereen uit om mee te doen en zand te happen.” Deelname is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here