Lutjegast maakt zich op voor feestweek

0
481
Foto: Gerjanne Douma

LUTJEGAST – Eens in de drie jaar gaat het dak er spreekwoordelijk af in Lutjegast. Dan is het hele dorp versierd en is het Torenkamp omgetoverd tot feestterrein. Na het grote feest van 2014 is het dit jaar van 24 tot en met 28 mei weer raak. De voorbereidingen van de Feestweek Lutjegast zijn inmiddels in volle gang. Niet alleen de commissie, bestaande uit Dorpsbelangen en de Oranjevereniging is druk bezig, ook menig Lutjegaster is al tijden zoet met het bouwen van de wagen. Want bij de feestweek in Lutjegast hoort de optocht van versierde wagens. De optocht zal na het succes van 2014 plaatsvinden op Hemelvaartsdag: donderdag 25 mei. De wagens worden beoordeeld door niemand minder dan Burgemeester Ard van der Tuuk en wethouder Elly Pastoor. De prijzen worden bekend gemaakt in de pauze bij het Hooge Heem in Grootegast. De officiële prijsuitreiking vindt diezelfde avond plaats in de feesttent. Het thema van de feestweek en dus ook van de versierde wagens is: GOED FOUT. Naast de optocht is er natuurlijk veel meer te beleven in Lutjegast tijdens de feestweek. Ook de zeepkistenrace, de kindermiddag en de tuinkeuring ontbreken niet.