Succesvol acro- en turnweekend Set ‘m op

0
1634

AUGUSTINUSGA – Turnvereniging Set ‘m op had afgelopen weekend een vol programma. Zaterdag stond in het teken van de Friese Kampioenschappen turnen in Harkema en zondag de halve finale NK Acro op C-niveau in Zwolle. Op beide dagen werden mooie successen behaald voor de vereniging uit Augustinusga.

Bij het FK Turnen mocht Grietsje Beerda als eerste een zilveren medaille in ontvangst nemen voor haar turnkunsten. ’s Middags was het de beurt aan Nienke Veenstra en Stien Barkmeijer. Beide dames turnden sterke oefeningen op balk. Dat leverde Stien in de categorie D3 een mooie bronzen medaille en Nienke eindigde op een keurige tweede plaats.

Zondag werd de halve finale NK Acro in de C-lijn gestart met de duo’s. Voor Set ‘m op kwamen Rixte de Boer en Paulien de Bruin in deze categorie uit. Ze lieten zowel een sterke balans als tempo oefening zien. De dames kwamen om zich te plaatsen voor het NK, maar wisten de gehele ochtend de eerste plaats vast te houden. Dat leverde Rixte en Paulien een prachtige gouden medaille op en een ticket voor het NK in Rotterdam.