Bakker Hamersma krijgt ‘Warme douche’

0
351

GROOTEGAST – Vanwege zijn inzet voor de maatschappij, het zogenoemde maatschappelijk verantwoord ondernemen, kreeg bakker Weit Hamersma in februari al erkenning van de jury van het ‘Beste Bedrijf van de Streek’. Nu mag de Grootegaster bakker zijn tweede prijs van het jaar bijschrijven. Het fietsteam van Johanna Jonker, die met haar Team Grootegast op 1 juni gaat deelnemen aan de Alpe d’HuZes, heeft Hamersma voorgedragen bij het Tros-programma Radar voor de ‘Warme douche’. Het programma reikt deze prijs uit aan bedrijven die iets uitzonderlijks hebben gedaan of gepresteerd. Team Grootegast heeft Hamersma voorgedragen omdat deze belangeloos 340 cakes heeft gebakken voor het goede doel. Dit leverde Team Grootegast 3.400 euro op voor het KWF Kankerbestrijdingsfonds. De opnames zijn al enige tijd geleden, maar de uitzending was gisteren (maandag) te zien op NPO 1. Gemist? Geen probleem, de uitzending kan teruggekeken worden op npo.nl.