Kampioenschap voor Beatrix Doezum

0
206

DOEZUM – Fanfareorkest Beatrix Doezum is afgelopen zaterdag voor de eerste keer in haar bestaan Nederlands kampioen geworden in de 2e divisie op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK). Het orkest legde in de 2e divisie beslag op de titel met een onderscheidende uitvoering van het verplichte werk Symphonic Variations van Jacob de Haan. De juryleden Jan de Haan, Tijmen Botma en Jouke Hoekstra waren unaniem in hun jurering. Dirigent Ido Gerard Kempenaar had gekozen voor een uitvoering met veel nadruk op muzikaliteit, aandacht voor details en dynamische verschillen. Vergeleken met de andere orkesten was Beatrix hierin een klasse apart en volgens de jury de onbetwiste winnaar. Het orkest gaat zich nu voorbereiden op het internationale muziekconcours in Rastede op 1 juli en op het begeleiden van de examens van enkele van haar leerlingen.