Juliana Aduard Nederlands fanfarekampioen

0
239
Foto: Alfred van der Horn

ADUARD – Vrijdag ging de kampioenstitel van de vierde divisie voor fanfarekorpsen naar Juliana uit Aduard. Deze fanfare debuteerde onder leiding van Stefan de Groot in de vierde divisie. Onder toeziend oog van componist Thom Zigterman behaalde de fanfare 86,67 punten met de verplichte compositie Les Memoires de Moresnet. Dit stuk is speciaal voor het ONFK gecomponeerd en is geïnspireerd op de verhalen en herinneringen van het vergeten landje Moresnet wat van 1816 tot 1920 aan Nederland, Belgie en Duitsland grensde. Bij het kampioenschap zitten de drie juryleden in een box in de zaal.  Ze kunnen de verschillende korpsen wel horen, maar niet zien. Zij weten niet welk korps er voor ze speelt. Alle korpsen spelen hetzelfde stuk. Vervolgens worden er punten gegeven en een juryrapport geschreven. Jurylid Jouke Hoekstra formuleerde het als volgt: “Mooie en muzikale fanfareklank. Hier valt veel te genieten.”