Nadine Strang bereidt kinderen voor op Jazz te Gast

0
354

Workshop voor jonge muzikanten in Avalon

ZUIDHORN – In navolging van de zeer succesvolle eerste editie van Jazz te Gast, maakt Zuidhorn zich op voor de tweede keer dat het evenement de tuinen aan De Gast omtovert tot muzikale pareltjes. Deze tweede editie vindt plaats op vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni. Het is 2015 als professionele en jonge muzikanten samen jazz spelen in de prachtige Zuidhorner tuinen. Al vrij snel wordt besloten dat dit muziekfestival twee jaar later een vervolg moet krijgen. Met jazzmuzikanten én met muzikaal talent in de dop. Jonge Zuidhorners die de kans krijgen hun talent te delen met de jazz- en muziekliefhebbers in het dorp. Om de kinderen goed voor te bereiden krijgen de leerlingen van De Borgh, Het Anker, De Vlieger, De Windroos en De Brug een aantal lessen –of liever workshops-  van Nadine Strang. Vorige week was het de beurt aan de leerlingen van GBS de Brug om hun muzikale kunsten te testen onder leiding van de muziekeducator. Navraag van Nadine leerde dat een behoorlijk aantal kinderen al bezig is het bespelen van instrumenten. Van elektrische- en akoestische gitaren tot aan speelgoedfluitjes, violen en zelfs een piano. Muzikaal talent genoeg. De eerste les die zij kregen ging over ritmes, korte noten en lange noten. Nadine bleek niet de enige te zijn met een ‘vurige passie voor muziek’. De komende weken krijgen de leerlingen meer lessen en worden –als zij dat willen- klaargestoomd om ook tijdens Jazz te Gast op het podium te verschijnen. Wij kijken er in ieder geval naar uit.