Vliegende start voor MFC Grijpskerk

0
256
grijpskerk_wierde_2

GRIJPSKERK – Het op te richten multifunctioneel centrum (MFC) in Grijpskerk kan 300 duizend tegemoet zien van de provincie Groningen. Met het toekennen van de subsidie kent de ontwikkeling van het MFC een vliegende, maar noodzakelijke start. Het MFC is een van de drie pijlers onder een ambitieus plan om zorg en welzijn in Grijpskerk en omliggende dorpen op niveau te houden. Die zorg voor met name ouderen stond onder druk nadat Zonnehuisgroep Noord eind 2015 besloot het verzorgingshuis De Wierde te sluiten. Door het bundelen van krachten van een op te richten MFC, een dorpscoöperatie en zorgaanbieder NNCZ ontstond dé kans om De Wierde te behouden en uit te bouwen naar meer dan een verzorgingshuis. Voorzitter Petra Koopmans van het MFC‐stichtingsbestuur: “Het is bijna niet te omschrijven hoe trots we zijn met het subsidiebedrag van de provincie. Dit is een waanzinnige opsteker voor het dorp Grijpskerk en een ieder die zich sterk maakt voor het behoud en verdere ontwikkeling van zorg en welzijn in het dorp. Overigens zijn we ons er van bewust dat we nog maar aan het begin staan van een interessante periode. Een periode waarin het MFC letterlijk en figuurlijk vorm moet krijgen. De basis is gelegd, het fundament staat.” Inwoners van Grijpskerk zijn op verschillende momenten geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom De Nieuwe Wierde. Nu ook het MFC steeds meer vorm krijgt, kunnen ook de plannen van het MFC gestalte krijgen. Inmiddels hebben al diverse gesprekken plaatsgevonden met organisaties die gebruik willen maken van het MFC. Petra Koopmans: “Het ziet er allemaal goed uit. Maar we moeten ook realistisch zijn. Je kunt pas wat als iedereen er achter gaat staan. We zijn met heel iets moois bezig in Grijpskerk.” Wethouder Fred Stol, verantwoordelijk voor de multifunctionele centra in de gemeente, feliciteert het MFC-bestuur met de toegekende subsidie: “Het is geweldig dat de provincie zo fors inzet op het behoud van voorzieningen in onze provincie. Dankzij deze bijdrage kan het dorp in samenwerking met onze gemeente verder bouwen aan De Nieuwe Wierde. Deze voorziening is van groot belang voor de leefbaarheid van Grijpskerk en omstreken.”