Zwembaden Westerkwartier op de tocht?

0
221

GROOTEGAST – VZ2000 maakt zich zorgen over het aantal zwembaden in het Westerkwartier. Aanleiding voor de zorgen is de wens van de inwoners van Marum om het zwembad aldaar te behouden. VZ-voorman Ytsen van der Velde meldde dat één zwembad op 11.000 inwoners de norm is, en dat dit flink wordt overschreden in de vier Westerkwartiergemeenten. Alleen Grootegast telt met 12.000 inwoners al twee zwembaden. Van der Velde is benieuwd of de werkgroep die belast is met deze herindelingsproblematiek al heeft nagedacht over welke zwembaden er straks dicht moeten. “Is daar een prioriteitenlijstje voor?”, vroeg de fractievoorzitter zich hardop af. “Welke zwembaden worden als eerste wegbezuinigd? Dan kunnen deze mensen zich alvast voorbereiden op de gevolgen van de herindeling.”