Den Horn ontdekt geheim van het muntje

0
228

DEN HORN – “Mysterieus nietwaar?”, lacht Frank Broersema. We stellen de Den Horner net de vraag of wij misschien stiekem het geheim van het muntje van Den Horn mogen weten. “Jawel hoor”, beantwoordt Broersema bevestigend. “Die is er niet. Maar voordat je een verhaal vol teleurstelling gaat schrijven: we hebben er wel iets leuks mee bedoeld.” Met behulp van sponsoren en geld dat is ingezameld met de boekenbeurs heeft de Stichting Vrienden van het kerkje Den Horn de avondmaalstafel laten opknappen. “Kenners vertelden ons tijden geleden al dat deze tafel weleens ouder kon zijn dan de kerk zelf”, vertelt Broersema. “Het kerkje stamt uit 1862 en het muntje dat gevonden is tijdens de renovatie van de tafel bevestigt de woorden van de kenners. Het muntje komt uit 1620 en dus is het aannemelijk dat ook de avondmaalstafel zo oud is.” De precieze geschiedenis van het muntje is natuurlijk niet te achterhalen, weet ook Frank Broersema. “Maar kinderen –en volwassenen- mogen  er natuurlijk wel lekker op los fantaseren. Wie weet waar het muntje overal is geweest? Dat is een geheim dat iedereen voor zichzelf mag bedenken. De gerenoveerde avondmaalstafel is afgelopen vrijdag onthuld. Dit tezamen met het mysterieuze muntje vol geheimen.