Pastoor loodst beachvolleybalvelden door de raad

0
297

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast moet niet de kosten dragen voor de aanleg van twee beachvolleybalvelden bij De Leegens. Gert van Werven (VVD Grootegast) was duidelijk in zijn betoog. “Deze velden horen bij een commerciële partij, dus dient de aanleg niet van belastinggeld betaald te worden”, aldus de fractievoorzitter tijdens de behandeling van de voortgangsrapportage in de Grootegaster gemeenteraad. “De ondernemer moet zelf de kosten dragen voor de aanleg van de velden óf een veel hogere huur gaan betalen aan de gemeente.” De VVD was overigens niet de enige partij die dit punt uit de rapportage haalde en er vragen over stelde. Wethouder Elly Pastoor had echter een prima uitleg. “Het verzoek om de aanleg van de beachvolleybalvelden komst niet vanuit een commerciële partij, maar vanuit de volleybalvereniging DOVO/Hujades. Beachvolleybal is hip en levert de club veel nieuwe leden op. Het vergroot de levensvatbaarheid van DOVO en draagt bij aan een betere en gezondere vereniging.” De wethouder meldde tevens dat de gemeente eigenaar blijft van het veld en de commerciële partij heeft aangeboden de roerende zaken voor zijn rekening te nemen en zorg te dragen voor het onderhoud van het veld en de planning. “Niet alleen DOVO gaat gebruik maken van de velden”, aldus Pastoor. “Ook particulieren kunnen deze velden boeken en gebruik maken van de voorziening. Het college is van mening dat dit een prima aanvulling is voor sportcomplex De Leegens en voldoet aan de taak die u, als gemeenteraad, ons meegegeven heeft. Dit is een goede sportvoorziening voor relatief weinig geld.” Pastoor denkt de kosten te kunnen drukken door de aanleg van de velden te combineren met de reeds geplande aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen op het complex. De kosten voor de gemeente bedragen 25.000 euro. Zowel Van Werven als de andere raadsleden konden leven met de aanvullende uitleg van Elly Pastoor. “Als u het zo brengt is het ons helemaal helder en zien wij geen belemmeringen”, besloot Van Werven.