‘Wonen en leven met textiel’

0
3341

LEENS – Aankomend weekend staat textiel  centraal op Landgoed Verhildersum in Leens. Van woontextiel tot kleding, maar ook  handwerktechnieken. Van historisch textiel tot de nieuwste mode. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezig houdt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vormgeven en integreren in uw huis. Textiel loopt als een rode draad over het landgoed, zowel letterlijk als figuurlijk. En niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen zijn speciale activiteiten georganiseerd.

Het bekende textielweekend op Landgoed Verhildersum is uitgebreid. Met bijzondere standhouders, nieuwe onderwerpen, workshops, demonstraties, lezingen, rondleidingen, muziek en heel veel inspirerende ideeën. De activiteiten zijn over het Landgoed verdeeld. Bij de museumboerderij vindt u bijvoorbeeld handwerkkraampjes met materiaal , maar ook met kant en klare producten zoals kleding en woonaccessoires. Of u nu van breien, haken, kantklossen, quilten, weven of vilten houdt, er is voor elk wat wils. Of u zelf aan de slag wilt of graag ideeën uitwisselt of een probleempje wilt overleggen met een geroutineerde handwerk(st)er, de enthousiaste standhouders vertellen u graag over hun handwerk, de technieken en patronen en delen zo hun kennis en ervaring met u. U kijkt uw ogen uit bij de diverse demonstraties. Laat u inspireren of schuif aan bij een workshop en ontdek een nieuwe techniek. Voor kinderen is er een workshop stempelen op textiel. En bij het Arbeidershuisje kunnen kinderen ‘de wasch doen’ en ervaren hoe oma vroeger de was deed. Om de feestvreugde te verhogen is er livemuziek. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Rust even uit in het museumcafé met een kop koffie of thee met iets lekkers. En tussen de middag is er huisgemaakte soep en een heerlijk broodje verkrijgbaar. Er wordt dit weekend een toeslag 1,50 euro op de normale entree geheven.