Felicitaties voor jubilerend paar

0
211

BUITENPOST – Het echtpaar Veensta-Loonstra uit Buitenpost was afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd. Dus bracht burgemeester Gerben Gerbrandy een bezoek aan het diamanten stel om samen met hun dit heugelijk feit te vieren.

De heer Wobbe Veenstra (12-11-1932) en mevrouw Hiltje Veenstra-Loonstra (06-01-1935) trouwden op 16 mei 1957 in de gemeente Achtkarspelen. Het echtpaar heeft zes kinderen, zeventien kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen. De heer Veenstra is geboren in Augustinusga. Op twee jarige leeftijd verhuisde hij naar Surhuizum. Na hun huwelijk zijn de heer en mevrouw Veenstra in het ouderlijk huis van de heer Veenstra in Surhuizum blijven wonen. Drie jaar geleden zijn ze verhuisd naar Buitenpost, waar het hen prima bevalt. Meneer Veenstra was eerst een keuterboertje, na het starten van hun gezin is hij in de betonfabriek gaan werken. Later heeft hij nog tot zijn zestigste bij PEB gewerkt. Meneer Veenstra houdt van tuinieren, maar doet dit niet meer actief. Mevrouw Veenstra-Loonstra is geboren in Augustinusga. Tijdens hun huwelijk droeg zij zorg voor het huishouden en het gezin. Mevrouw Veenstra-Loonstra mag graag lezen en was vroeger lid van de vrouwenbond. Het motto van het echtpaar Veenstra is: “Het leven is één grote hobby”.