Home In Beeld Matty de Vries

Matty de Vries

0
Matty de Vries

SURHUISTERVEEN – Tijdens de Kunstweek van Achtkarspelen is er speciaal omdenken voor kinderen in de basisschoolleeftijd (7 -11 jaar). Op maandagmiddag 29 mei biedt Matty de Vries, schrijfster/vormgeefster/beeldend kunstenaar/performer, een literair kinderprogramma in It Vleckehûs te Surhuisterveen. Ze leest daarbij voor uit eigen werk en gaat met de kinderen op een creatieve manier aan de slag. Matty de Vries werd geboren in 1959 in Twijzelerheide en studeerde van 1986 tot 1991 aan de ABK Minerva in Groningen (schilderen en illustratie). Van 2000 tot 2003 nam ze deel aan een reizende groepsexpositie gebaseerd op wiegeliedjes, ‘The Mare’s Tale’ in Engeland en Schotland; in 2003/2004 stelde zij een vervolg op deze tentoonstelling samen in Nederland onder de titel “Een schaap met witte voetjes”. In 2005 maakte ze een reis naar Peru. Dit resulteerde in het project Ande(r)s, ze maakte 25 altaarkastjes vergezeld van een boekje. Haar werk is besproken in nationale kunsttijdschriften (‘Kunstbeeld’ en ‘Kunstwerk’), in regionale kranten in Nederland en in internationale kranten (USA, Engeland, Duitsland). Op muzikaal gebied zingt ze en speelt ze accordeon. Op theatergebied doet ze kleinkunstachtige performances voor kinderen en volwassenen. Multitalent Matty de Vries is een kleurrijke verschijning, zowel in haar voorkomen als in haar werk. Aanvang: 16.00 uur. It Vleckehûs, B.J. Schurerlaan 14, 9231 CE Surhuisterveen (naast de bibliotheek). De kindermiddag is gratis te bezoeken, aanmelden is gewenst. Dit kan via info@keunstkrite.nl of 06-16480634.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here