Home Ongenode Gast Ongenode Gast: Gezellig spelen op de Kindermiddag

Ongenode Gast: Gezellig spelen op de Kindermiddag

0
Ongenode Gast: Gezellig spelen op de Kindermiddag

Tijd: 14.00 uur
Datum: 17 mei
Plaats: Grootegast

GROOTEGAST – Mooi weer is altijd leuk. Zeker als men een kindermiddag op poten heeft gezet. Maar misschien dat woensdag wel iets té mooi weer was, beseft ook Klaaske Zwart van Dorpsbelangen Grootegast. “Het is warm hè?”, vraagt ze de ongenode gast die net redelijk zwetend de kantine van Fc Grootegast is binnengewandeld. We kunnen haar bevindingen alleen maar bevestigen. Een blik op het veld van de voetbalclub leert dat veel kinderen het koele zwemwater van De Woldzoom hebben verkozen boven de tropische hitte op de sportvelden. Aan gezelligheid heeft de kindermiddag overigens niet ingeboet, vinden ook Tine Stoker en Esther Ploegh. Het is gewoon een feit dat de middagtemperatuur de 30 graden aantikt. Erg warm om te spelen en perfect om het water op te zoeken. “We zijn echter wel héél blij met deze locatie”, meldt Klaaske, die tevens zegt dat de opkomst haar helemaal niet tegen valt. Dorpsbelangen organiseert elk jaar een kindermiddag tijdens de feestweek, maar moest dit jaar noodgedwongen uitwijken naar een andere plek. Grootegast heeft dit jaar geen feesttent en de kermis heeft het Marktplein in beslag genomen. Allemaal niet erg, vinden de dames. “Er is hier bij Fc Grootegast voldoende ruimte en bovendien is het erg veilig. Dat is ook heel veel waard.” En zo is maar net. Het is Dorpsbelangen gelukt een leuke middag in elkaar te knutselen voor het dertigtal kinderen die de kindermiddag hebben verkozen boven een frisse plons. Buiten staan de springkussens uitnodigend te wachtend op springende voetjes, terwijl binnen de ranja goed naar binnen wordt geslokt. “Zoals het hoort!”, lacht Klaaske hardop. “Met dit weer moet je goed drinken.” Daar kan de ongenode gast alleen maar mee instemmen, terwijl ook hij een zoete versnapering naar binnen laat glijden. Een aantal kinderen zitten lekker te kleuren in de sportkantine. Even bijkomen van de hitte buiten, vinden ze. Het is inderdaad allemaal tiptop in orde als we toch maar even naar buiten lopen. Want natuurlijk wil de ongenode gast behalve een leuke middag ook een paar plaatjes schieten voor het grote plakboek. En voor de Streekkrant. Buiten staat de zomerse Frony Babois de ballon van dochter Anna op te blazen. Is ook moeilijk, zo’n ballon opblazen. En zeker als er bij ieder pufje vijftien zweetdruppeltjes het voorhoofd verlaten. Zodra mams besluit dat het wel genoeg is geweest weet dochter Anna opeens wel de ballon vol lucht te krijgen. En weer leeg te laten lopen. Ook op de kindermiddag is Arnold Schwarzenegger –in-spé Sem. Stoer trotseert de kleine strijder de immense warmte en besluit dat het grote plastieken speelobject niet te zwaar voor hem is. En Sem krijgt gelijk. Als een volleerd bodybuilder gooit hij het grote object boven zijn hoofd en houdt het recht. Even poseren voor de camera en klaar is de training van Sem. Ook Thomas en de jongens met shirts van Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic wagen een poging zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2038. Eveneens met succes overigens, waardoor de ongenode gast zich afvraagt hoe zwaar het object eigenlijk is. Proberen? Een blik schuin omhoog richting de brandende zon geeft het logische antwoord: nee, liever niet. Het is niet het type weer waarbij de ongenode gast zich als een jonge afgetrainde hond in het zweet moet jagen. Het is een beter idee om voor vertrek nog een bekertje water te scoren bij de dames van Dorpsbelangen, alvorens de verkoelende airco van de auto op te zoeken. Maar als we dertig jaar jonger waren geweest, dan hadden we het wel geweten. Springen, bodybuilden en tekenen klinken als een fantastische kindermiddag. En gelet op de lachende kindergezichtjes heeft Dorpsbelangen puik werk geleverd. De komende periode komt er ongetwijfeld nog een mogelijkheid voor een frisse duik in het zwembad, maar voor een kindermiddag als deze kunnen we pas volgend jaar weer terecht bij Klaaske, Tine en Esther.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here