Robert Santema

0
273

Voorzitter Avond Wandelvierdaagse NoordOostHoek

WARFSTERMOLEN – “We gaan al weer op naar de derde editie van de Avond Wandelvierdaagse in de NoordOostHoek. Het is snel gegaan nadat een aantal mensen in de dorpen Munnekezijl, Burum, Kollumerpomp en Warfstermolen het idee kregen om zelf een avondvierdaagse op poten te zetten. Eigenlijk wilden wij het destijds het er geheel vrijblijvend ‘even’ bij doen, maar dat bleek al snel niet realistisch. Het organiseren van een avondvierdaagse heeft heel wat meer voeten in aarde dan men denkt. Dus hebben we een stichting opgezet, een bestuur gevormd, het hele handeltje bij de notaris laten beschrijven, bankrekeningen geopend en natuurlijk –heel belangrijk- sponsoren gezocht. Alhoewel de groep mensen die erbij betrokken zijn geweest allemaal hetzelfde doel voor ogen hadden, kenden we elkaar niet bijzonder goed. De eerst avondvierdaagse was dus zeker een hele spannende. Toch is het goed gekomen. Waarom deze ‘onbekenden’ mij voorzitter maakten? Nou, om eerlijk te zijn verdeelden de bestuursfuncties zichzelf. Iedereen was wel ergens goed in en uiteindelijk bleef er één functie over. Tijdens het verdelen van de functies zag ik spreekwoordelijk de bui al hangen. Al moet ik zeggen dat ik enorm geniet van het voorzitterschap en de organisatie van het evenement. De eerste twee edities trokken meer dan driehonderd deelnemers en dat ik gewoon ontzettend goed. Vergeet niet dat de vier dorpen bij elkaar opgeteld zo’n 1.700 inwoners hebben. Dan is 300 wandelaars echt enorm veel. Vanaf 29 mei tot en met donderdag 1 juni gaan we voor de derde keer van start. Natuurlijk hopen we ook deze keer 300 mensen te mogen verwelkomen. Het leuke aan deze avondvierdaagse is dat men zelf kan kiezen hoeveel avonden men loopt. Wie alle vier wil lopen is van harte welkom en krijgt na afloop een welverdiende medaille. Wie één of meerdere dagen loopt, maar geen vier, krijgt ook een medaille. Alleen zal dat natuurlijk geen VIERdaagse medaille zijn. Voor deelname rekenen we maar drie euro voor alle vier de avonden. Mede dankzij onze geweldige sponsoren kunnen we het inschrijfgeld zo laag houden en daar zijn we heel blij mee. Zoals we ook heel blij zijn met de nieuwe houders van de routebodjes. Vorig jaar kregen we van het SNS-fonds uit Grijpskerk de routebordjes gesponsord en dit jaar hebben we in Kloppenburg Machinebouw uit Ulrum ook een bedrijf gevonden die de houders heeft mogelijk gemaakt. Die routebordjes zijn zeer belangrijk, want onze routes lopen niet alleen langs de gebaande paden. De avondvierdaagse van de NoordOostHoek komt ook langs en door het boerenland waar men normaal niet mag komen. Aanmelden voor het evenement kan via de flyer die bij de dorpsbewoners in de bus is gegooid. Wie van buiten deze dorpen komt kan zich aanmelden via info@avondvierdaagsenoh.nl. Daarbij wel het verzoek om de contactgegevens achter te laten in de mail. Meer informatie over onze wandelvierdaagse is te vinden op www.avond4daagsenoh.nl.”