Herman Woltjer

0
393

GROOTEGAST – Veel mensen kennen natuurliefhebber Herman Woltjer vooral van IVN Grootegast e.o. Maar dat is niet de enige organisatie waar Woltjer zich met hart en ziel voor inzet. Met net zoveel passie zet hij zich, samen met zijn medenatuurliefhebbers, in voor Stichting NDCE. “NDCE staat voor Natuur-, Duurzaamheids- en Cultuureducatie”, laat Woltjer weten aan de vooravond van het eerste lustrum van de stichting. “Wij bestaan 5 jaar en zijn voortgekomen uit een NME-centrum”, aldus Woltjer. Stichting NDCE heeft in de afgelopen vijf jaar flink aan naamsbekendheid gewonnen bij gemeenten en scholen. Bijna alle basisscholen in het Westerkwartier maken gebruik van de diensten van de Stichting NDCE en “afgelopen schooljaar hadden we zelfs nog een groot Boerderij-project met 20 scholen.” Verder kunnen scholen bij de stichting terecht voor excursies over kleine beestjes, waterdiertjes en vlinders en kunnen scholen materialen lenen van Stichting NDCE op het gebied van natuur en techniek. Tijdens het lustrumfeestje op 31 mei in het Curringherveld wordt het nieuwe logo van de organisatie onthuld. Vijf jaar NDCE, een prachtige prestatie die alleen tot stand kan komen middels de inzet van mensen als Herman.