Vroege 1-0 nekt ploeg uit Gerkeslooster-Stroobos

0
301

Snel tegendoelpunt valt helemaal verkeerd

ZUIDLAREN – Trainer Gosse Tjalsma hoopte na de 2-0 thuisnederlaag op een snel doelpunt in Zuidlaren. Het snelle doelpunt viel ook, maar in het verkeerde doel. Na de 1-0 was GSVV niet bij machte om het promotieduel een wending te geven . In een vervelende, grimmige strijd, werd het aan het eind ook nog 2-0. GSVV blijft daardoor vijfde klasser.

Tjalsma was nog zo hoopvol. Want de eerste wedstrijd was in feite een ongelijke strijd. Vier spelers, die normaal in de basis achterin stonden, waren er aan de Poorthoek niet bij. Tegen DSZ’16 keerden de geschorste sterkhouders terug. Uitgerekend ging het achterin al in minuut twee mis. DSZ mocht een hoekschop nemen, de vrijgelaten lange Allard van Weringh- notabene de voorzitter van de zaterdagclub die net is opgericht en meteen weer opgeheven wordt en weer samen gaat met zondagtak ZFC-  knikte in de verste hoek: 1-0. Het was een mokerslag voor de ‘witten’, die alle zeilen moesten bijzetten tegen een fanatieker Dies Saturni ’16. Omdat GSVV, met enige frustratie in de benen, ook de strijd aanging, werd het een grimmig duel, mede doordat de arbiter te veel toeliet. Spelers mochten daardoor over de grens gaan. De wedstrijd lag constant stil vanwege de vele overtredingen. En GSVV? Dat probeerde het met de moed der wanhoop. Het zorgde slechts voor veel dreiging. Een enkele keer drong Wichard Alink door de achterhoede, maar zowel Alink als even later Wijtze Laanstra hadden het vizier veel te hoog gericht. Een loodzware opgave voor de gasten, die verrassend genoeg vaak het middenveld overstaken. Het leverde kansjes op. Een lob van de zijkant van Arjan Storm stuiterde naast de paal. Discutabel was de kansrijke actie van Marco Kooistra die afgevlagd werd. Kansrijk was ook de kopbal van Gerbert van der Heide, die ook te hoog richtte. Je kreeg steeds het idee dat GSVV in de wedstrijd kwam. Vlak voor de pauze weer een dubieus geval. Doelman Jacob van der Veen raakte de spits van DSZ. Het leek op een penalty, maar arbiter Wieringa deed alsof zijn neus bloedde. Aan de andere kant had Oeds Pieter Kuipers geen geluk met een bal die in een keer op de pantoffel werd genomen. In het resterende deel verzuimde de thuisclub – met enkele technisch begaafde voetballers- de 2-0 te maken. Na een half uur leek de 2-0 niet meer te vermijden nadat Laanstra de doorgebroken en handige Mack Cremers neermaaide. Een overduidelijke strafschop, die echter gestopt werd door Van der Veen. In het slotdeel – na af en toe ordinair heen en weer geschop- kon GSVV ook geen vuist meer maken. Robbin Markus verloste GSVV definitief uit haar lijden door op prachtige wijze de 2-0 te maken. In de laatste minuut kregen beide invallers Niels Pel en Tjipke van der Veen het nog niet voor elkaar de eretreffer te maken. Of het knakte na de snelle 1-0? De jonge Lars Niewijk wilde niets kwijt. “Ik ga douchen”. De teleurstelling was duidelijk. Het was een spreekwoordelijke koude douche voor de elf van Tjalsma.

Promotiewedstrijd vierde klasse: DSZ’16-GSVV 2-0. Eerste wedstrijd: 2-0. DSZ promoveert, GSVV blijft vijfde klasser; Scoreverloop: 2. Van Weringh 1-0, 75. Markus 2-0; Arbiter Wieringa; Toeschouwers: 150.

Opstelling GSVV: Jacob van der Veen, Oeds Pieter Kuipers, Ietze Durk Keuning, Arjan Storm, Wijtze Laanstra, Tim Dijkstra (Tjipke van der Veen), Lars NIewijk, Marco Kooistra, Gerbert van der Heide, Wichard Alink (Niels Pel), Andre Laanstra (Kevin van der Hoek)