Zoutkamp viert traditioneel Pinksterfestijn [met Fotoreportage]

0
470

ZOUTKAMP – Pinksteren en Zoutkamp zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van ver buiten het dorp trekken veel mensen elk jaar weer richting het vissersdorpje voor muziek, markt, kermis, de beste vis en vooral veel gezelligheid. Pinksteren dus. Traditie. En dat was afgelopen weekend niet anders. De Zoutkampers hadden er zin in en de bezoekers van buitenaf misschien nog wel veel meer. Amsterdam, Beilen en Nijmegen hoorden wij enkele feestvierders hun afkomst verklappen. Zoutkamp is populair tijdens de Pinksterfeesten en dat is terecht. Op Tweede Pinksterdag werd het geheel passend en volgens aloude traditie afgesloten met de intocht van de nieuwe Garnalenkoningin. Elk jaar weer het best bewaarde geheim van Zoutkamp. Hier een mooie impressie van wat wederom een geslaagd Pinksterweekend is geweest in het oude vissersdorpje.